dilluns, 1 de desembre del 2008

Michelangelo Buonarroti


Nom: Miguel Angel, Michelangelo Buonarroti
Nacionalitat: Itàlia
Caprece (1475) - Roma (1564)
Estil: Renaixement italià - Cinquecento
Galeria d'imatges de les obres de Miguel Ángel Buonarroti

Miguel Ángel va ser arquitecte, pintor, escultor i poeta. Va néixer 6 de març de 1475 al poble de caprese, d'essència florentí va mantenir els seus lligams amb Florència seu art i la seva cultura. La major part de la seva maduresa la va passar a Roma, treballant en els encàrrecs dels continuats papes. El seu desig va ser enterrat a Florència a l'església de Santa Cros i així va ser després de la seva mort.

Caprese és un petit mig de la vall Tiberina, actual província d'Arezzo, el seu pare Ludovico de Leonardo de Buonarroto Simoni era podestà en nom del govern de Florència, Miguel Ángel havent finalitzat el mandat patern torna a Florència, on transcorre la seva infància, joventut i alguns anys de la seva maduresa. Sent nen demostra el seu enuig per les lliçons de gramàtica de l'humanista Urbino, a qui el pare va confiar la seva formació. Però a Miquel Àngel li captiva el dibuix i l'estudi de l'art, es delectar-se a recórrer les esglésies i copiar les pintures abandonant a vegades les lliçons de gramàtica.

Als 13 anys d'edat ingressa al taller de Domenico Ghirlandaio per aprendre a pintar i dedicar-se a aquest ofici, la seva instrucció duraria tres mesos, aquest és el taller d'un dels principals mestres de Florència de finals del quatrocento.